7 Οκτωβρίου 2011

Η συνάντηση του Ε.Π.Α.Μ. Βόρειου Τομέα ( 7/10/2011 ) + video


Έγινε σήμερα Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011 η συνάντηση μελών και φίλων στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κηφισιάς. Βρεθήκαμε εκεί γύρω στα 60 μέλη ( Λιγότερα από το 1/3 των μελών του Βόρειου Τομέα ). Η δύσκολη πρόσβαση και ο περιορισμός του χρόνου της παραμονής στην αίθουσα ( μέχρι τις 9.00 μμ ) επανέφεραν το θέμα εύρεσης χώρου στέγασης μας. Είναι αναγκαίο να βρεθεί ένας χώρος για το τοπικό ΕΠΑΜ μας.


Σε αυτή τη προσπάθεια πρέπει να συμμετέχουν όλα τα μέλη. Μέχρι τώρα έχει γίνει μία προσπάθεια για παραχώρηση ενός χώρου από το Δήμο Κηφισιάς, μετά από πρωτοβουλία μέλους του ΕΠΑΜ. Το πρόβλημα παραμένει όμως γιατί ο χώρος μας πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμος ( πχ κοντά σε σταθμό μετρό ). Προς τούτο καλό θα είναι να καταχωρηθούν προτάσεις και στο forum. Αποφασίστηκε να σταλεί κατάλογος μελών ανά δήμο για την γνωριμία και συνάθροιση μελών σε επίπεδο δήμου και γειτονιάς. Θα βοηθήσει αυτό και στην αντιπροσώπευση μελών που δεν μπορούν να βρεθούν στις συναντήσεις μας.

Μετά από μία παρουσίαση των μελών που συμμετείχαν, τέθηκαν τα θέματα της συνάντησης.

Για το Επισιτιστικό αναφέρθηκε η δημιουργία συνδέσμων μεταξύ της πηγής ( Παραγωγός, Συνεταιρισμός, Βιομηχανία Τροφίμων ) και ενός διανεμητή τροφίμων τόσο σε επίπεδο κεντρικό όσο και σε τοπικό. Η προσπάθεια αυτή θα ξεκινήσει από την καταγραφή και στελέχωση όλων των συνδέσμων για να είναι εύκολη η πρόσβαση του σε κάθε κάτοικο της πόλης. Σε αυτό το σχέδιο είναι απαραίτητη ο συντονισμός δράσεων με τα άλλα τοπικά ΕΠΑΜ ( τοπικά αστικά, αγροτικά κ.α. ). Η προσπάθεια αυτή έχει ήδη ξεκινήσει, και πρέπει να προχωρήσει πολύ γρήγορα γιατί ήδη ένα κομμάτι του λαού έχει πρόβλημα σίτισης.

Αναφέρθηκε η ανάγκη συμμετοχής στις εκδηλώσεις των κοντινών ΕΠΑΜ και η δημιουργία εκδηλώσεων από το ΕΠΑΜ Βόρειου Τομέα με συμμετοχή μελών από άλλα ΕΠΑΜ είναι απαραίτητη για ένα μεγάλο και μαζικό μέτωπο. Η συμμετοχή των μελών μας σε οτιδήποτε κοινωνικό και αγωνιστικό στην περιοχή μας είναι καθήκον και αναγκαίο για την επίτευξη ενός Λαϊκού Μετώπου.

Έγινε παρουσίαση του τρόπου αντίδρασης στο χαράτσι που θα επιβληθεί μέσω ΔΕΗ τόσο μέσω δικαστικής οδού όσο και στην οργάνωση ομάδας αποκατάστασης του ηλεκτρικού ρεύματος.
Αναφέρθηκαν επίσης τα μέλη για το ταμείο και τις συνδρομές των μελών και στο τέλος έγινε αναφορά στο πρόγραμμα Ιατρικής Αλληλεγγύης και Νομικής Υποστήριξης που δημιουργεί το ΕΠΑΜ.

Ο χρόνος της συνάντησης, δεν επέτρεψε να αναφερθούν οι προτάσεις τόσο των μελών που συμμετείχαν όσο και των μελών που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν και στείλανε μέσω email. Το σίγουρο είναι ότι η επόμενη συνάντηση πρέπει να γίνει σύντομα και με μεγαλύτερη άνεση χώρου και χρόνου.

Video από την συγκέντρωση : "Ο συναγωνιστής Ανδρέας Γιαννουλόπουλος  παρουσιάζει τις θέσεις του ΕΠΑΜ για τη Λαϊκή αλληλεγγύη"



1 σχόλιο:

eimai ellhnas είπε...

Μπράβω αγωνιστές, κάνετε καταπληκτικό έργο και αρχίζετε να έχετε μεγάλη δύναμη. Πρέπει να φύγουν από την χώρα όλοι οι προδότες. Όταν λέω προδότες ενοώ και τους 300 και να μπούνε πατριώτες στην Βουλή.

Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς