31 Μαΐου 2012

Νew York Times: Στις τσέπες της τρόικα επιστρέφουν τα δάνεια διάσωσης της Ελλάδας

Συντεταγμένη πορεία προς την καταστροφή, για να σωθούν οι διασώστες
Η πτώχευση θεωρείται δεδομένη, κάνοντας εφιάλτη την επόμενη ημέρα της Ευρώπης
Στην ερώτηση: "Γνωρίζετε κάποιον που...
σώθηκε προσφεύγοντας σε τοκογλύφους;", τι έχουν να απαντήσουν οι τραπεζοκόμοι Σαμαράς και Βενιζέλος;
Στις τσέπες της τρόικα επιστρέφει το μεγαλύτερο μέρος των δανείων διάσωσης που παίρνει η Ελλάδα, υποστηρίζουν σε δημοσίευμά τους οι New York Times.
Τα πακέτα διάσωσης που υποτίθεται ότι θα αγόραζαν χρόνο για την Ελλάδα, χρησιμοποιούνται κυρίως για την εξυπηρέτηση του χρέους της χώρας, την ώρα που η ελληνική οικονομία συρρικνώνεται, εξηγεί το δημοσίευμα.
«Παρότι αυτό δεν είναι πολύ λογικό, οικονομικά, σίγουρα θεωρείται πολύ λογικό με βάση την πολιτική των ευρω-οικονομικών», αναφέρει.
«Καθώς πληρώνουν τους εαυτούς τους, τα μέλη της τρόικας στερούν άλλα κεφάλαια, που στοχεύουν να κρατήσουν το ελληνικό κράτος σε λειτουργία».
Εάν πράγματι η Ελλάδα ξεμείνει από ρευστό τον Ιούλιο, θα βρεθεί σε στάση πληρωμών. Όχι όμως στις υποχρεώσεις της προς την ΕΚΤ, την ΕΕ και το ΔΝΤ... αλλά προς το εσωτερικό της χώρας, προς τους πολίτες, τους υπαλλήλους, τους συνταξιούχους...
«Η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει σε στάση πληρωμών απέναντι στην τρόικα, γιατί η τρόικα πληρώνει τον εαυτό της», εξηγεί ο Thomas Mayer, σύμβουλος της Deutsche Bank.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: