25 Ιουνίου 2012

H EΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΦΙΜΩΝΕΙ ΤΟ ΧΩΝΙ!


Ο «μάγος» Γιώργος Μπόμπολας
εξαϋλώνει τα φύλλα της εφημερίδας μας!

Πώς φιμώνουν τις φωνές που δεν εξυπηρετούν τα δικά τους -μνημονιακά- συμφέροντα. Μην είναι αθέμιτος ανταγωνισμός; Μην είναι λογοκρισία;

Η Αναστάσία έχει περίπτερο στα Καλύβια. Την προπερασμένη Κυριακή, 10 Ιουνίου, το πρακτορείο διανομής της πήγε δύο αντίτυπα της....
εφημερίδας μας, Το ΧΩΝΙ, για να τα πουλήσει στους Καλυβιώτες. Μιλάμε για την Κυριακή που Το ΧΩΝΙ κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο το εξώδικο κατά των εισπρακτικών εταιρειών των τραπεζών, θέμα το οποίο διάβασαν στο Ιντερνετ καμιά διακοσαριά χιλιάδες Ελληνες.
Σημειώστε το αυτό, θα μας χρειαστεί.

Λοιπόν, το πρακτορείο Τύπου «Ευρώπη» που διανέμει Το ΧΩΝΙ κάθε Κυριακή –σύμφωνα με τα στοιχεία που μας διέθεσε...
το ίδιο- παρέδωσε στην Αναστασία δύο φύλλα της εφημερίδας στις 10 Ιουνίου. Ξέρετε, σύμφωνα πάντα με το ίδιο το πρακτορείο (που ανήκει, μεταξύ άλλων, στον Μπόμπολα), πόσα επέστρεψε η Αναστασία; ΜΗΔΕΝ.

Τι καλά! Αρα, το ΧΩΝΙ ξεπούλησε στο περίπτερο της Αναστασίας (τα στοιχεία της οποίας, βέβαια, είναι στη διάθεση της εφημερίδας και κάθε ενδιαφερόμενου… εισαγγελέα, για παράδειγμα;). ΟΟΟΧΙ. Βιαστήκατε. Εσείς λέτε: Της πήγαν δύο, δεν επέστρεψε κανένα. Αρα, πούλησε τα δύο φύλλα. Απλά μαθηματικά. Ξέρετε πόσα πούλησε, λέει το πρακτορείο του Μπόμπολα και του Αλαφούζου; ΜΗΔΕΝ!

Από πού προκύπτουν αυτά; Μα από e-mail που μας έστειλε η ίδια η Ευρώπη του Μπόμπολα και, μάλιστα, το πλέον αρμόδιο τμήμα κυκλοφορίας εφημερίδων. Θα τα πούμε και πιο αναλυτικά στη συνέχεια –για να μη μείνει σε κανέναν αμφιβολία- αλλά το «δια ταύτα» έχει ως εξής: Το ΧΩΝΙ διαμαρτυρήθηκε εντονότατα στην Ευρώπη του Μπόμπολα όταν διαπίστωσε περίεργα φαινόμενα στην κυκλοφορία της εφημερίδας. Μετά από δεκάδες καταγγελίες αναγνωστών μας, ζητήσαμε εξηγήσεις από την Ευρώπη του Μπόμπολα. Μας απάντησαν με ένα mail, που –κατά τους ίδιους- έδειχνε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στη διανομή. Μόνο που… αυτό που πραγματικά έδειχνε το mail ήταν ότι τα φύλλα της εφημερίδας μας «εξαϋλώνονται»! Αλλιώς πώς να εξηγήσεις ότι στην επίσημη, γραπτή απάντηση της Ευρώπης του Μπόμπολα μετά τις διαμαρτυρίες μας καταγράφεται ότι σε 55 από 412 περίπτερα, τα αντίτυπα της εφημερίδας μας έχουν κάνει φτερά;

———-

Πρακτορείο Τύπου:
Μονοπωλώ, µονοπωλείς, μονο-Μπομπολεί

Στην Ελλάδα, δύο πρακτορεία µοιράζονται τη διανοµή των εφηµερίδων. ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ανήκουν στους µεγαλοεκδότες. Αρα, αν βγάλεις εφηµερίδα, η επιβίωσή σου εξαρτάται από τους ανταγωνιστές σου!

Ας πούµε ότι σας ήρθε η ιδέα να βγάλετε µια εφηµερίδα. Οπως καλή ώρα εµείς, Το ΧΩΝΙ. Πώς θα φτάσετε στα περίπου 16.000

περίπτερα που λειτουργούν -σύµφωνα µε εκτιµήσεις- στην Ελλάδα; Δεν έχετε και πολλές επιλογές…

Αµα αποφασίσετε να βγάλετε εφηµερίδα, θα διαπιστώσετε ότι το κύκλωµα διανοµής εφηµερίδων είναι, ουσιαστικά, ένα µονοπώλιο. Οι εφηµερίδες είναι υποχρεωµένες να επιλέξουν ένα από τα µόλις δύο πρακτορεία που µοιράζονται την αγορά. Την Ευρώπη (του Μπόµπολα) και το Αργος.

Ξέρετε σε ποιον ανήκουν αυτά τα πρακτορεία; Στους άλλους εκδότες! Να το ξαναπούµε για να το καταλάβουµε καλά; Στη δηµοκρατική –λέµε τώρα…- χώρα που ζούµε, αν θέλεις να βγάλεις µια εφηµερίδα για να πεις την άποψή σου (κι όποιος θέλει ας την αγοράσει), είσαι ΑΠΟΛΥΤΑ εξαρτηµένος από τους άλλους εκδότες! Από τους ανταγωνιστές σου.

——————–

Το Εθνος του Μπόμπολα:
Πιο μνημονιακός πεθαίνεις!

Ο Μπόμπολας έχει μετατρέψει την εφημερίδα Εθνος σε χορηγό επικοινωνίας του μνημονίου, της τρόικα και των εν Ελλάδι αντιπροσώπων της!..

Το Εθνος του Μπόμπολα τους λιβανίζει. Το ΧΩΝΙ αποκαλύπτει τα σκάνδαλά τους. Εθνος και ΧΩΝΙ διανέμονται στα περίπτερα από την Ευρώπη του Μπόμπολα…

Η εφημερίδα Εθνος ανήκει στον όμιλο Μπόμπολα. Όπως και η Ημερησία, το Mega (μεγαλομέτοχος), η αθλητική εφημερίδα Goal, η εφημερίδα Αγγελιοφόρος της Θεσσαλονίκης (μεγαλομέτοχος), ένα σωρό περιοδικά και κάποιες κατασκευαστικές. Αλλά ας μείνουμε, προς το παρόν, στο Εθνος.

Το Εθνος δεν έχει απλά στηρίξει το μνημόνιο. Το έχει λιβανίσει. Αυτό, την τρόικα, τους εν Ελλάδι αντιπροσώπους της. Με κάθε τρόπο. Και, βέβαια, δεν ξύπνησαν ένα πρωί οι καλοί δημοσιογράφοι του Εθνους και αποφάσισαν να τα δώσουν όλα υπέρ της θανατικής καταδίκης του ελληνικού λαού. Είναι σαφές ότι εντολές εκτελούν οι άνθρωποι. Τις εντολές του αφεντικού τους. Του Μπόμπολα. Ο Μπόμπολας είναι αυτός που τα έχει δώσει όλα υπέρ του μνημονίου –και χρησιμοποιεί ως μέσο το Εθνος- για να εξυπηρετήσει τα επιχειρηματικά του συμφέροντα.

Αφού, λοιπόν, τόσο συνυφασμένα είναι τα επιχειρηματικά συμφέροντα του Μπόμπολα με το μνημόνιο, πώς να μην του χαλάει τα σχέδια μια εφημερίδα, όπως Το ΧΩΝΙ, που βγαίνει και δηλώνει ήδη από το λογότυπό της αντι-μνημονιακή; Αλλά, ας ρίξουμε μια ματιά στα πρωτοσέλιδα του Εθνους της Κυριακής, που κυκλοφορεί στα περίπτερα μαζί με Το ΧΩΝΙ και διανέμονται -και οι δύο κυριακάτικες εφημερίδες- από την Ευρώπη, ιδιοκτησίας Μπόμπολα (μεγαλομέτοχος):
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: