12 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση του Ε.ΠΑ.Μ. για συμμετοχή στην Πανευρωπαϊ​κή Απεργία της Τετάρτης, 14-11-2012


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναγωνίστριες και συναγωνιστές,

Το καθεστώς εντείνει τις προσπάθειές του να κρατηθεί στην εξουσία με κάθε μέσο και τρόπο. Δεν είναι μόνο η αστυνομική βία και αυθαιρεσία απέναντι σε ειρηνικούς διαδηλωτές, δεν είναι μόνο το ακατάπαυστο μπαράζ μέτρων σε βάρος του συνόλου της Κοινωνίας, δεν είναι μόνο η καθημερινή γελοιοποίηση κάθε δημοκρατικής λειτουργίας, εντός και εκτός Κοινοβουλίου, δεν είναι μόνο η ακατάπαυστη προπαγάνδα από τα συστημικά ΜΜΕ, που μας καλούν να τους ευχαριστούμε κι από πάνω, που σώζουν τη «πατρίδα». Είναι όλα αυτά μαζί και η προσπάθεια που κάνουν να κρύψουν τη πραγματική τους αδυναμία μέσα από τη διασπορά του φόβου. Δείτε την αντίδρασή τους στα λίγα λόγια που τους είπε ο Παναγούλης, γιατί ξέρουν πολύ καλά, ότι έτσι σκεφτόμαστε όλοι για δαύτους.

Φοβούνται, τρέμουνε τη λαϊκή οργή, γι’ αυτό κι εμείς δεν πρέπει να τους αφήσουμε ούτε στιγμή να ησυχάσουν. Με καθημερινές κινητοποιήσεις, με κάθε ευκαιρία, με κάθε μέσο που έχει ο καθένας, με παραδοσιακούς, αλλά και με καινούργιους τρόπους, αντιστεκόμαστε και εκφράζουμε την αντίθεση στο καθεστώς.

Ούτε στιγμή δεν πρέπει να σταματήσουν να νοιώθουν βαριά την ανάσα των εργαζομένων, των ανέργων και όλου του λαού στο σβέρκο τους.

Κλιμακώνοντας τον Αγώνα για τη δημιουργία συνθηκών Γενικής Πολιτικής Απεργίας και τη πτώση του καθεστώτος, συμμετέχουμε ενεργά και αποφασιστικά σε κάθε λαϊκή κινητοποίηση, με κάθε τρόπο και μέσο.

Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι δεν είναι δυνατόν όλοι να απεργούν και να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια. Αλλά ο καθένας μπορεί να μοιράσει ένα φυλλάδιο, να μιλήσει στο συνάδελφό του, να μιλήσει στο γείτονα, το συγγενή του. Να μεταλαμπαδεύσει τη φλόγα και τη πίστη για την αναγκαιότητα του Αγώνα για τη πραγματική Αλλαγή. Η φλόγα της Εξέγερσης πρέπει να φτάσει παντού.

Το Ε.ΠΑ.Μ. πιστό στις διακηρύξεις του συμμετέχει, προτείνει, δρα, μάχεται, πρωτοπορεί.

Φέτος ο εορτασμός για την επέτειο του Πολυτεχνείου ξεκινά νωρίτερα. Τη Τετάρτη 14 του Νοέμβρη συμμετέχει με όλες του τις δυνάμεις στη Πανευρωπαϊκή Απεργία, που οι δοτές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ υποβάθμισαν σε τρίωρη στάση εργασίας. Συμμετέχουμε επίσης στα κατά τόπους συλλαλητήρια.

Στην Αθήνα τη Τετάρτη 14 του Νοέμβρη στη 1:00’ το μεσημέρι συγκεντρωνόμαστε όλοι στη πλατεία μπροστά στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη, για να συμμετάσχουμε στο πάνδημο συλλαλητήριο.

Είτε είμαστε πολλοί, είτε είμαστε λίγοι, προχωράμε μπροστά. Οι υπόλοιποι θα μας βρουν στο δρόμο.

Αθήνα 11/11/2012
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: