11 Ιανουαρίου 2013

Για ποιο σκοπό γίνονται τα Σεμινάρια του Ε.ΠΑ.Μ.



Για ποιο σκοπό γίνονται τα Σεμινάρια του Ε.ΠΑ.Μ.

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο Ε.ΠΑ.Μ., από την ιδρυτική του διακήρυξη και στην συνέχεια μέσα από όλες τις δράσεις και παρεμβάσεις του, έθεσε σαν στόχο του την διαμόρφωση μιας στρατηγικής ανατροπής του καθεστώτος της χρεοκρατίας και της νέας κατοχής.

Τα πολιτικά και κοινωνικά προτάγματά μας που αποτέλεσαν την βάση της συμφωνίας για την συγκρότηση ενός ενιαίου Μετώπου πατριωτικών-δημοκρατικών δυνάμεων, πέρα από διχαστικούς ιδεολογικούς διαχωρισμούς, επικαιροποιούνται και εμπλουτίζονται συνεχώς μέσα από την εμπειρία και ανάλογα με τις διαμορφούμενες πολιτικές συνθήκες.

Μία από τις βασικές συνισταμένες της δράσης του Ε.ΠΑ.Μ. ήταν εξ αρχής και εξακολουθεί να είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και καλύτερη πληροφόρηση των πολιτών για τους μηχανισμούς εκείνους της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας της αγοράς που είναι υπεύθυνοι για τα σύγχρονα δεινά μας: την φτωχοποίηση της κοινωνίας, την υποδούλωση της χώρας και την απειλούμενη εθνοδιάλυση.

Η ανάγκη της άμεσης αντιμετώπισης της ιδεολογικοπολιτικής τρομοκρατίας του νεο-δωσιλογικού καθεστώτος και της τρόϊκας, που ισοδυναμεί με επιχείρηση ψυχολογικού πολέμου, μέσα από την οποία επιχειρείται η απογοήτευση, η απόσυρση, η διαμόρφωση υποταγμένων συνειδήσεων και η οριστική χειραγώγηση του ελληνικού λαού, μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα από την συστηματική διαφώτιση των μελών και φίλων του Ε.ΠΑ.Μ. και κάθε Έλληνα πολίτη.

Η οργάνωση του σεμιναρίου του Ε.ΠΑ.Μ. εντάσσεται μέσα στα πλαίσια της μορφωτικής εκείνης διαδικασίας που θα μπορέσει να κάνει κάθε πολίτη γνώστη των πραγματικών σημερινών προβλημάτων και αναγκών και να του δώσει την απαραίτητη ώθηση για να συμμετέχει στις διαδικασίες μιας αυτο-οργανωμένης λαϊκής αντίστασης ως ενημερωμένο και συνειδητοποιημένο πολιτικό υποκείμενο.

Τα ζητήματα τα οποία θα αναλυθούν και θα συζητηθούν συνθέτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων στα οποία τα μέλη αλλά και οι φίλοι του Ε.ΠΑ.Μ. οφείλουν να είναι καλά πληροφορημένοι ώστε να μπορούν να υπερασπίσουν τα προτάγματα, τις έννοιες και τις ιδέες που συνθέτουν ένα σύγχρονο εθνικοαπελευθερωτικό πολιτικό πρόγραμμα.

Οι εισηγητές θα παρουσιάζουν το θέμα τους όχι ως «ειδικοί» τεχνοκράτες με πατερναλιστική νοοτροπία, αλλά με μία ουσιαστική εκλαΐκευση της γνώσης, μέσα από μία αμφίδρομη επικοινωνία ομιλητών και συμμετεχόντων, που έτσι οδηγεί στην δυναμική ενεργοποίηση του ατόμου ώστε να αποκτά και πρωτοβουλία και να επιδιώκει την συμμετοχή στην ομάδα.
Σκοπός των σεμιναρίων του Ε.ΠΑ.Μ. είναι η γνώση να γίνει απελευθερωτική δύναμη ενάντια στην πρωτοφανή συγκέντρωση δύναμης της υπερεθνικής ελίτ των νεοταξικών σχεδιασμών των διεθνών τραπεζιτών και των ντόπιων φερεφώνων τους.

Η διαφωτιστική προσπάθεια του Ε.ΠΑ.Μ. πρέπει να αποσκοπεί στο ξεγύμνωμα της νεοαποικιοκρατικής ιδεολογίας του συστήματος του διεθνούς ιμπεριαλισμού και της Ευρωένωσης που, μέσα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, τα νεοφιλελεύθερα ιδεολογήματα των εκπαιδευτικών μηχανισμών και τα κοσμοπολίτικα πρότυπα της πολιτιστικής βιομηχανίας, αποσκοπεί στην παραποίηση των κοινωνικών και εθνικών κατακτήσεων και το ξαναγράψιμο της ιστορίας. 

Να ξεκαθαρίσουμε όσο το δυνατόν σαφέστερα την ανάγκη του εθνικού νομίσματος, της παραγωγικής ανασυγκρότησης σε εθνική βάση και της διατροφικής αυτάρκειας ως αφετηρία για την αποτροπή της υποδούλωσης της χώρας με βάση το χρέος και την πορεία προς την λαϊκή κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία.

Να αναδείξουμε ξανά τη διάσταση της ανατρεπτικής διεξόδου από την αποικία Χρέους, όπως την έθεσε το Σύνταγμα το καλοκαίρι του 2011, ενάντια στην διάχυτη απογοήτευση που έφερε ο εγκλωβισμός των μαζών στις εκλογικές προσδοκίες και στα διχαστικά διλήμματα.

Να υπερασπίσουμε το έθνος-κράτος απέναντι στην ιδεολογική ηγεμονία των μεταμοντέρνων θεωρημάτων, επεξηγώντας συγχρόνως ότι δεν προτάσσουμε έναν παρωχημένο κρατισμό αλλά μια νέα μορφή πολιτικών και κοινωνικών δομών στο πλαίσιο αυτο-οργανωμένων συλλογικοτήτων.

Να αντιμετωπίσουμε με δομημένα επιχειρήματα τον ψευτοπατριωτισμό των καθεστωτικών κομμάτων που ζητούν «θυσίες από τον λαό», βάζοντάς τον στον γύψο, και της Χρυσής Αυγής, που υποκαθιστά τους κρατικούς μηχανισμούς χωρίς να θίγει τους πραγματικούς μηχανισμούς καταστολής και εξάρτησης της χώρας.

Να εδραιώσουμε σε στέρεους ισχυρισμούς το σύνθημα της Γενικής Πολιτικής Απεργίας διαρκείας, που είναι εξαιρετικά δύσκολο να πραγματοποιηθεί όσο ο γραφειοκρατικός συνδικαλισμός παραμένει κυρίαρχος, και να αναδείξουμε τις εναλλακτικές πρωτοβουλίες που χρειάζονται γι’ αυτό (αυτο-οργάνωση εργαζομένων και ανέργων, αυτοδιαχείριση επιχειρήσεων και δήμων κ.λπ.).

Να αντιτάξουμε, τέλος, απέναντι σε μια κοινωνία που ζει με το κίνητρο τού όλο και μεγαλύτερου κέρδους, ένα νέο μοντέλο ανθρώπινης αλληλεγγύης όπως έχουμε ήδη ξεκινήσει με κάποιες πρωτοβουλίες (ΘΑΛΕΙΝ κ.λπ.) που έχουμε πάρει.

Μέσα από τα σεμινάρια του Ε.ΠΑ.Μ. αποσκοπούμε να συμβάλλουμε στην διαμόρφωση ενός πολιτικού και κοινωνικού προγράμματος που θα βγάζει την χώρα από την εξάρτηση και τη νέα κατοχή με τα προτάγματα της εθνικής απελευθέρωσης και όρους λαϊκού κινήματος. Μια ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση την οποία θα υλοποιήσει η κοινωνική εξέγερση που έρχεται και η οποία δεν πρέπει να αφήσουμε να εκφυλισθεί σε νέα κοινοβουλευτική «μεταπολίτευση».

Λεωνίδας Χ. Αποσκίτης
9-1-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: