12 Ιουλίου 2013

Γενική απεργία

Γενική απεργία

του Απόστολου Διαμαντή
[Πηγή: protagon.gr, 11/07/2013]
Το σχέδιο της τρόικας, των Γερμανών και της κυβέρνησης είναι η διάλυση του ελληνικού δημοσίου και η εκχώρηση των κοινωνικών παροχών σε ιδιώτες. Δεν σχετίζεται αυτό το σχέδιο με κανένα δημοσιονομικό ζήτημα, εφόσον, όπως συνάγεται από όλες τις αναλύσεις, οι απολύσεις στο δημόσιο δεν ωφελούν, αλλά αντιθέτως επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό, ενώ δημιουργούν και σημαντικά λειτουργικά κενά. Ο στόχος λοιπόν δεν είναι οικονομικός, αλλά πολιτικός: να τσακίσουν το ελληνικό κράτος. Το ομολόγησε εξάλλου ο ίδιος ο Μητσοτάκης, ο οποίος δήλωσε πως η επιμονή της τρόικας για απολύσεις είναι καθαρά τιμωρητικού χαρακτήρα.
Εάν αυτό ισχύει, τότε το ερώτημα είναι: και ο Μητσοτάκης τι ακριβώς κάνει; Δέχεται το τιμωρητικό σχέδιο της τρόικας; Τότε είναι υπεύθυνος και φυσικά εάν η κυβέρνηση ανατραπεί, κανονικά θα πρέπει αυτός και όλο το υπουργικό συμβούλιο να δικαστούν με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.
Κανείς δεν διαφωνεί με την ανάγκη μεταρρύθμισης του δημοσίου τομέα, με τον εξορθολογισμό του και με την αποδοτική κατανομή του προσωπικού του. Όμως, σε συνθήκες τεράστιας ανεργίας και καλπάζουσας ύφεσης, έστω και μία απόλυση συνιστά ατιμία από κοινωνική άποψη, αλλά ταυτόχρονα και πολιτικό έγκλημα, διότι το σχέδιο καταστροφής του κράτους είναι εντολή των ξένων δανειστών, που υλοποιείται από πρόθυμους και υποτακτικούς πολιτικούς. Θα έπρεπε οι δημόσιοι υπάλληλοι καταργούμενων οργανισμών -κατόπιν σχεδίου, φυσικά- να μετατάσσονται και όχι να απολύονται. Ο συνολικός αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα, σε σχέση με τον πληθυσμό, είναι μικρός. Κάθε απόλυση επιταχύνει επομένως την κρίση στο δημόσιο τομέα, ο οποίος ήδη υπολειτουργεί, ενώ βαθαίνει την ύφεση, αυξάνει την ανεργία και καταστρέφει ολόκληρες κοινωνικές ομάδες.
Τι πρόκειται να κάνουμε μπροστά στη βέβαιη καταστροφή του κράτους και των πολιτών; Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συμβιβασμού. Η κυβέρνηση εκτελεί εντολές ξένων, διαλύει το δημόσιο και καταστρέφει ζωές. Επομένως πρέπει άμεσα να ανατραπεί, έναντι οιουδήποτε κόστους, διότι τίθεται θέμα εθνικής επιβίωσης. Οι εκλογές όμως δεν είναι στη δική μας επιλογή και η επικίνδυνη αυτή κυβέρνηση, γνωρίζοντας ότι κινδυνεύει να συρθεί σε δικαστικές περιπέτειες μετά τη συντριβή της στις εκλογές, θα κάνει το παν για να κρατηθεί στην εξουσία.
Επομένως η λύση μπορεί να δοθεί μόνον από το λαό και τις οργανώσεις του: Γενική απεργία επ’ αόριστον, έως ότου υποχρεωθεί η επικίνδυνη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να παραιτηθεί και η χώρα να πάει σε εκλογές. Δεν μπορούμε να παρατηρούμε απαθείς την καταστροφή της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: