23 Νοεμβρίου 2013

Προβολή της ταινίας "Το Τσεκούρι" ("Le Couperet - The Ax") την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου


Η Πολιτιστική Λέσχη του ΕΠΑΜ ΒΤ συνεχίζει τις κυριακάτικες προβολές ταινιών στα γραφεία μας, Σαλαμίνος 36 - Πλ. Αγ. Λαύρας στο Μαρούσι.  

Αυτή την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου και ώρα 7.30 μμ, προβάλλεται η ταινία "Το Τσεκούρι" ("Le Couperet The Ax") (2005) του Κώστα Γαβρά.



Με βάση το βιβλίο «The ΑΧ» («Το Τσεκούρι») του Αμερικανού συγγραφέα Donald E. Westlake, ένα μυθιστόρημα μυστηρίου για την αποτυχία του αμερικανικού ονείρου, ο Γαβράς δημιουργεί μία πολυσύνθετη σάτιρα της σύγχρονης πραγματικότητας. Θρίλερ, μαύρο χιούμορ και πολιτικό σχόλιο και μια κοφτερή μαύρη παραβολή των δυτικών κοινωνιών που αδίστακτα πλέον επικεντρώνονται μόνο σε νούμερα, κέρδη και κλίμακες πωλήσεων.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ:

Στην σημερινή Γαλλία το πρόβλημα της ανεργίας είναι ιδιαίτερα οξύ και μπορεί να καταστρέψει ολόκληρες οικογένειες. Ο πρωταγωνιστής την ταινίας, στέλεχος σε μια χαρτοβιομηχανία επί 15 χρόνια, βρίσκεται ξαφνικά χωρίς δουλειά, όταν η εταιρία του εξαγοράζεται και μετακινείται στην... Ρουμανία για να αυξήσει το κέρδος. Στην αρχή προσπαθεί να το αντιμετωπίσει ψύχραιμα αλλά, μετά από δύο χρόνια ανεργίας και ενώ οι οικονομίες του έχουν σωθεί, χάνει την υπομονή του και αναγκάζεται να στραφεί σε ιδιαίτερα ανορθόδοξες λύσεις προκειμένου να «βγάλει από την μέση» όλους τους πιθανούς ανταγωνιστές αλλά και τον συνάδελφο του σε μια εταιρεία έτσι ώστε αυτός να μπορέσει να πάρει τη θέση του…




Η είσοδος είναι ελεύθερη. Σας περιμένουμε όλους. Πείτε το και στους φίλους σας. Θα υπάρχουν καφές, αναψυκτικά και σνακς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: