16 Δεκεμβρίου 2013

Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ: ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΛΗΣΤΕΣ!

ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΛΗΣΤΕΣ!

Του Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
[Πηγή: iskra, 14/12/2013]
Θρασύτατοι έχουν γίνει οι ευρωσυμμορίτες της ΕΕ εναντίον των Ελλήνων. Αποθρασυμένοι πλήρως από τη δουλοφροσύνη της κυβέρνησης των σύγχρονων «Τσολάκογλου», του Σαμαρά, του Βενιζέλου και του πανάθλιου τσούρμου των υπουργών τους, θέλουν να κατακλέψουν ό,τι ανήκει σε αυτή τη χώρα. Να αρπάξουν τις καταθέσεις οποιουδήποτε χρωστάει στην εφορία χωρίς καν δικαστική απόφαση, ακόμη κι αν έχει κάνει ρύθμιση των οφειλών του(!), αποφασίζουν οι ντόπιοι δωσίλογοι και οι ξένοι επικυρίαρχοι. Την κλοπή των καταθέσεων όλου του κόσμου, αν οι τράπεζες δεν πάνε καλά εξαιτίας των χρηματοπιστωτικών παιχνιδιών των τραπεζιτών, εισηγείται ο ίδιος ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ, ο Ολλανδός Γερούν Ντείσελμπλουμ.
Η αρπακτικότητα και επιθετικότητα των ευρωπαίων καπιταλιστών δείχνει δύο τουλάχιστον πράγματα: Πρώτα πρώτα, την προχωρημένη σήψη του καπιταλιστικού συστήματος, το οποίο πλέον ληστεύει για να ικανοποιήσει τις αδηφάγες κορυφές του αντί να ενσωματώνει όλο και περισσότερα κοινωνικά στρώματα και ομάδες, όπως έκανε δύο αιώνες τώρα. Δεύτερον, το συγκεκριμένο στόχο της γερμανικής αστικής τάξης τον οποίο υπηρετεί. Αποσταθεροποιώντας με την απειλή της κατάσχεσης των καταθέσεων τα τραπεζικά συστήματα πληθώρας κρατών της ευρωζώνης (Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλλία, Κύπρος, Σλοβενία κ.λπ.), θέλει να οδηγήσει σοβαρό τμήμα των καταθέσεων στις χώρες αυτές προς τη μετακίνηση του σε γερμανικές, γαλλικές ή ολλανδικές τράπεζες. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι από την 1η Αυγούστου του 2011 ως τις 31 Ιουλίου του 2012, από τις τράπεζες της Ιταλίας, Ισπανίας, Ελλάδας και Πορτογαλίας αποσύρθηκαν καταθέσεις συνολικού ύψους 326 δισεκατομμυρίων ευρώ. Την ίδια στιγμή, οι καταθέσεις στις τράπεζες των χωρών του «σκληρού» γερμανικού πυρήνα του ευρώ παρουσίασαν αύξηση συνολικού ύψους περί τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ! Και αναφερόμαστε ακόμη στο 2012, πολύ πριν δηλαδή την αρπαγή των χρημάτων όσων είχαν καταθέσει στην Κύπρο. Μέσα στο κλίμα αυτό του ανοιχτού ληστρικού ολοκληρωτικού καπιταλισμού της εποχής μας μια απέραντη δυστυχία απλώνει στην Ελλάδα το ολέθριο μνημονιακό καθεστώς που επέβαλλε η ΕΕ και με τόσο πάθος υπηρετούν ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και το πανάθλιο τσούρμο των υπουργών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Όλη η Ελλάδα έχει ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία μετά την ανελέητη φοροεπιδρομή των ευρωληστών και των ντόπιων συνεργατών τους. Στις 31 Οκτωβρίου 2013 ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο είχαν…2.695.791 φυσικά πρόσωπα! Σχεδόν όλος ο πληθυσμός της χώρας δηλαδή, γιατί αν στα 2,7 εκατομμύρια ατόμων που χρωστούν προσθέσουμε και τα 3,3 του οικονομικά μη ενεργού πληθυσμού (3.327.869 άτομα ήταν για την ακρίβεια), συγκριτικά λίγοι είναι όσοι έχουν ακόμη τη δυνατότητα να πληρώνουν την εφορία τους. Την κρισιμότητα της ελληνικής οικονομίας μάλιστα τη συνειδητοποιούμε περισσότερο, αν σημειώσουμε ότι τα νομικά πρόσωπα – δηλαδή οι επιχειρήσεις, οι εταιρείες, τα ιδρύματα κ.λπ. – που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία, από 148.658 που ήταν 31 Δεκεμβρίου 2012 αυξήθηκαν μέσα στους δέκα πρώτους μήνες του 2013 σε … 487.686! Μιλάμε δηλαδή για αύξηση ποσοστού κοντά… 228% (!!!) των επιχειρήσεων που εμφάνισαν μέσα στο πρώτο δεκάμηνο του 2013 ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία. Από 150.000 πέρυσι έγιναν μισό εκατομμύριο φέτος! Όσο απατεώνες κι αν είναι οι Έλληνες επιχειρηματίες και να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση, αυτή η εκτόξευση του αριθμού των εταιρειών που χρωστούν στην εφορία σηματοδοτεί πολύ περισσότερο την προϊούσα κατάρρευση πληθώρας επιχειρήσεων, τις συνέπειες της οποίας θα αισθανθούν ακόμη πιο επώδυνα οι εργαζόμενοι το 2014 και τα επόμενα χρόνια, αν δεν αλλάξει η πολιτική που εφαρμόζεται υπό την πίεση του λαού από τα κάτω.
Ευνόητο είναι ότι υπό τις συνθήκες αυτές οι Έλληνες κατρακυλούν προς τον πάτο της ευρωζώνης και της ΕΕ. Μέσα σε δύο μόνο χρόνια μνημονιακής πολιτικής, από τις 31 Δεκεμβρίου του 2010 ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2012, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ελλάδας από το 88% του μέσου όρου στην ΕΕ έπεσε στο 75%! Ραγδαία πτώση κατά 13 εκατοστιαίες μονάδες που έφερε την Ελλάδα στην προτελευταία θέση της ευρωζώνης στον σχετικό δείκτη. Περνάμε μόνο την Εσθονία από τις υπόλοιπες 16 χώρες του ευρώ το 2012, αλλά με δεδομένη τη νέα κατακρήμνιση του ελληνικού ΑΕΠ φέτος, θεωρείται πιθανότατο ότι θα μας περάσουν και οι Εσθονοί το 2013. Είμαστε σίγουροι… πρωταθλητές «ευρωμπατίρηδες» στην ευρωζώνη! Ζήτωσαν το ευρώ και το μνημόνιο της ΕΕ! Ας είναι καλά πάντως ο αλήστου μνήμης «υπαρκτός σοσιαλισμός» που τροφοδότησε την ΕΕ με όλες τις χώρες-παρίες, γιατί αλλιώς θα ήμασταν τελευταίοι όχι μόνο στους 17 της ευρωζώνης αλλά και … 28οι στις 28 χώρες της ΕΕ! Για την ώρα, τη γλιτώνουμε στην 20η θέση. Πίσω μας έχουμε τη Λιθουανία, την Εσθονία, την Πολωνία, την Ουγγαρία, τη Λετονία, την Κροατία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Όλες ανατολικοευρωπαϊκές χώρες, καμιά δυτικοευρωπαϊκή! Μας πέρασαν μέχρι και η …Μάλτα και η Κύπρος!
Δεν τα γράφουμε όλα αυτά ούτε για να μελαγχολήσουμε ούτε για να καλαμπουρίσουμε με τα χάλια μας. Είναι η εποχή, πρώτη φορά ύστερα από τριάντα και πλέον χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ το 1981, που ευρύτατες μάζες του ελληνικού λαού συνειδητοποιούν σταδιακά ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ φέρνει πείνα, δυστυχία, φτώχεια. Η ευκαιρία είναι μοναδική για την ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος εξόδου από την ΕΕ.

[*Δημοσιεύθηκε στο «Πριν» της Κυριακής 15 Δεκεμβρίου 2013 ]

Δεν υπάρχουν σχόλια: