5 Δεκεμβρίου 2013

Προβολή της ταινίας "Ο Επίμονος Κηπουρός" ("The Constant Gardener") την Κυριακή, 08 Δεκεμβρίου



Η Πολιτιστική Λέσχη του ΕΠΑΜ ΒΤ συνεχίζει τις κυριακάτικες προβολές ταινιών στα γραφεία μαςΣαλαμίνος 36 - Πλ. Αγ. Λαύρας στο Μαρούσι.  
Αυτή την Κυριακή, 08 Δεκεμβρίου και ώρα 7.30 μμ, προβάλλεται η ταινία "Ο Επίμονος Κηπουρός" ("The Constant Gardener") (2005) σε σκηνοθεσία Φερνάντο Μεϊρέλες και με πρωταγωνιστές τους Ρέιφ Φάινς και Ρέιτσελ Βάις.

 

Πολιτικό θρίλερ βασισμένο στο πολύ καλό μυθιστόρημα του Τζων Λε Καρέ, το οποίο επικεντρώνεται στα οικονομικά παιχνίδια και στην εκμετάλλευση από τις μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες των χωρών της Αφρικής.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ:
Η Τέσα, οικολόγος ακτιβίστρια και σύζυγος ενός φιλήσυχου Βρετανού διπλωμάτη στο Ναϊρόμπι, βρίσκεται δολοφονημένη μαζί με έναν Αφρικανό γιατρό. Ο σύζυγός της Τζάστιν θα ξεκινήσει ένα ταξίδι ανά την υφήλιο, καταδιώκοντας τους δολοφόνους της γυναίκας του, και θα ανακαλύψει μία θανάσιμη συνομωσία που εκτείνεται πέρα από κάθε φαντασία... Αυτό τον οδηγεί σε επικίνδυνες αποκαλύψεις για τη δραστηριότητα των φαρμακοβιομηχανιών στη Μαύρη Ήπειρο.
Η ιστορία είναι βασισμένη σε ένα πραγματικό περιστατικό, όπου ένα κοριτσάκι στη Νιγηρία πέθανε μετά από υπερβολική δόση αντιβιοτικών που της χορηγήθηκαν σε πιλοτικό πρόγραμμα προφύλαξης και αποτελεσματικότητας φαρμάκων της εταιρείας Pfizer (ως πειραματόζωο). Οι κριτικές της εποχής (2005) την κατέταξαν στις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.



Η είσοδος είναι ελεύθερη. Σας περιμένουμε όλους. Πείτε το και στους φίλους σας. Θα υπάρχουν καφές, αναψυκτικά και σνακς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: