14 Δεκεμβρίου 2013

Προβολή της ταινίας "SYRIANA" την Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου



Η Πολιτιστική Λέσχη του ΕΠΑΜ ΒΤ συνεχίζει τις κυριακάτικες προβολές ταινιών στα γραφεία μας, Σαλαμίνος 36 - Πλ. Αγ. Λαύρας στο Μαρούσι.  
Αυτή την Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου και ώρα 7.30 μμ, προβάλλεται το πολιτικό θρίλερ "SYRIANA" (2005) σε σκηνοθεσία Στίβεν Κέιγκαν με πρωταγωνιστές τους: Τζορτζ Κλούνεϊ (Όσκαρ β’ ρόλου), Ματ Ντέιμον, Τζέφρι Ράιτ, Κρις Κούπερ
Δυο αμερικανικές εταιρείες πετρελαίου συγχωνεύονται, προκαλώντας έρευνα της αμερικανικής Γερουσίας. Στον Περσικό Κόλπο ένας οραματιστής πρίγκιπας χτυπά τα αμερικανικά συμφέροντα κάνοντας συμφωνία γεωτρήσεων με τους Κινέζους. Ένας πράκτορας της CIA αναλαμβάνει να τον εξοντώσει, αλλά όταν το σχέδιο αποτυχαίνει, η υπηρεσία του τον χρησιμοποιεί ως αποδιοπομπαίο τράγο.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ:
Εταιρίες παραγωγής πετρελαίου πραγματικοί κολοσσοί επιχειρούν να επικρατήσουν στο νευραλγικό χώρο της Μέσης Ανατολής. Αμερικανική κυβέρνηση και οικονομικοί παράγοντες της χώρας διαμορφώνουν ισορροπίες κατάλληλες προκειμένου να εξασφαλίσουν τη κύρια πρόσβαση στη περιοχή. Οι μυστικές υπηρεσίες συνδράμουν προς αυτή τη κατεύθυνση στέλνοντας στρατευμένους αναλώσιμους πράκτορες για να φέρουν σε πέρας διάφορες αποστολές στο όνομα της ασφάλειας και της ευημερίας των Η.Π.Α. Από την άλλη μεριά ένας οραματιστής πρίγκιπας του Περσικού Κόλπου προσπαθεί να προωθήσει τα συμφέροντα της πατρίδας του απαλλαγμένος ει δυνατόν από ξένες επιρροές και προσταγές. Οι πολιτικές εξελίξεις όμως στη περιοχή για όλους τους ανωτέρω λόγους καθίστανται περίπλοκοι. Την ίδια ώρα οι όποιες εξελίξεις στη βιομηχανία πετρελαίου επηρεάζουν τις ζωές των εργατών που από τη μια στιγμή στην άλλη αλλάζει δραματικά.
Το «SYRIANA» αποτελεί δίχως υπερβολή μία ταινία-ορόσημο για το σύγχρονο αμερικανικό κινηματογράφο. Τολμά να καταπιαστεί και να αναδείξει ένα θέμα-ταμπού που μπορεί να φαντάζει επίκαιρο, δε παύει όμως να είναι και διαχρονικό.


Η είσοδος είναι ελεύθερη. Σας περιμένουμε όλους. Πείτε το και στους φίλους σας. Θα υπάρχουν καφές, αναψυκτικά και σνακς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: